Osteopatisk behandling  med Susannah Rickman

- Osteopatisk behandling för gravida

- Osteopatisk behandling postpartum

- Osteopati med fokus på Kvinnohälsa

- Holistic Pelvic Care ™

Alla behandlingar är 90 min långa och kostar 1450 kr. 

Tillgängliga tider:

8.30-10

10.30-12

13-14.30

15-16.30

Boka direkt till: email.livmoder@gmail.com

OSTEOPATI FÖR GRAVIDA/POSTPARTUM 

Osteopatisk vård före och efter födseln, fokuserar på att hjälpa dig att på bästa sätt och efter dina egna förutsättningar anpassa dig till de ökande fysiska påfrestningar och förändrande behov som en graviditet och förlossning innebär. 

Gravida kvinnor har mycket gemensamt, men den individuella erfarenheten är alltid unik. Likaså varje graviditet som en kvinna genomgår. Behandlingen är alltid anpassad efter dina behov och dina förutsättningar och är ett utmärkt komplement till mödravården.

Osteopatisk behandling är lämplig under alla veckor av din graviditet, från första början fram till födseln.


Osteopater behandlar diverse gravidrelaterade besvär.

Till exempel:
smärta/stelhet/trötthet i muskler och leder
svullna ben och fötter
ryggvärk
bäckenbesvär 
karpaltunnelsyndrom
matsmältningsbesvär och reflux
andningssvårigheter

Osteopati passar också utmärkt för dem som inte lider av några symptom i förebyggande syfte och som en del i förberedelserna inför förlossningen.

Behandlingen bidrar till att optimera din kropps förmåga att klara av de ökade påfrestningar och förändringar som den kontinuerligt utsätts för under graviditeten. Om du har haft problem med kroppen innan du blev gravid, kan behandlingen även minska risken att dessa blir värre under graviditeten, eller att existerande besvär påverkar förlossningen.

Vid första besöket kartlägger vi din skade- och sjukdomshistorik och om du lider av symptom/har något problem, så går vi grundligt igenom dessa. Jag frågar även om livsstil, arbete, motion etc för att få en förståelse för vilka underliggande faktorer som kan ha bidragit till ditt problem (det är inte alls säkert att graviditeten är orsaken, även om den kan vara en bidragande faktor).

Osteopater är tränade att upptäcka tecken på möjliga komplikationer under en graviditet och hänvisar alltid vidare till sjukvården/mödravården innan behandling om det finns några frågetecken kring säkerheten för dig eller barnet.

Det inledande samtalet följs av observation och en fysisk undersökning, vilket bland annat omfattar att jag testar rörligheten i olika delar av kroppen, samt tittar på din kroppshållning och hur din kropp för tillfället anpassar sig till graviditeten. Osteopater använder främst sina händer för att undersöka kroppen, men är också tränade att använda neurologiska och ortopediska tester när dessa behövs. Målet med underökningen är att skapa en helhetsbild av var i kroppen det finns obalanser och restriktioner som kan vara bidragande orsaker till ditt problem/dina symptom, eller som riskerar att skapa symptom när graviditeten fortskrider. 

Behandlingen är effektiv, mjuk, behaglig och helt säker. Den utförs i de positioner som du känner dig mest bekväm i (för det mesta i sidoläge). Jag använder även i vissa fall en gravidkudde så att du kan ligga på mage under delar av behandlingen.

Osteopati kan hjälpa kroppen att återhämta sig efter den enorma ansträngning som det innebär att föda barn och kan även behandla diverse förlossningsrelaterade skador, samt besvär som kan uppstå från de fysiska påfrestningar som det innebär att ha en liten bebis (med lyft och amning etc). 

HOLISTIC PELVIC CARE

Holistic Pelvic Care™ (HPC™) har skapats och utvecklats av Tami Lynn Kent, pionjär inom kvinnhälsa, författare och fysioterapeut. HPC™ är lämplig för kvinnor i alla åldrar för att lindra eller ta bort bäckensymptom eller förbättra allmän hälsa, genom att lätta på spänningar och genom en ökad medvetenhet, samt närvaro och kontakt med den egna kroppen och dess kvinnliga ”centrum”.


HPC™ en form bäckenbottenbehandling och intravaginal massage kombinerad med andning och guidade visualiseringar. Målet är att hjälpa kvinnor att fullt ut ta i besittning sitt kvinnliga ”centrum” – fysiskt, energimässigt, emotionellt och andligt. Inom den västerländska skolmedicinen och den allmänna vården lämnas dessa essentiella aspekter av kvinnohälsa ofta ute.

En kvinnas bäckenskål kan ses och upplevas som så mycket mer än en fysisk behållare för hennes reproduktionsorgan. Det är också hennes plats för kreativitet och kraft och ett heligt centrum med förmåga att ta emot, utveckla/mogna/växa/förändra och föda fram - inte bara barn utan också kreativa projekt och drömmar.


Specifika problem som kan lindras eller behandlas av HPC™ inkluderar (men är inte begränsade till):

Bäcken- smärta/spänning/svaghet, smärta som uppkommer under sexuelal aktiviteter, vaginism, vulvodyni, urinläckage, framfall, läkning från födseln (vaginal eller caecarean) och förlossningsskador. Ländrygg- och höftsmärta kan också påverkas positivt på grund av de nära anatomiska och funktionella relationerna mellan dessa kroppsdelar och bäckenet. 

Spänning och obalans runt bäckenet kan ha många orsaker; allt från fysisk skada, förlossning, dålig hållning och långvarigt sittande, till emotionell stress och trauma. Precis som med muskler i andra delar av kroppen kommer spänningar i bäckensmusklerna att leda till sämre cirkulation. En följd av begränsat blod och energiflöde är alltid en försämrad hälsa. Jag utövar HPC™ med ett osteopatiskt perspektiv och kombinerar ofta osteopati med HPC™. Bäckenet är lokaliserat i mitten av kroppen och obalans/ förändring/spänning här kommer i hög grad att påverka resten av kroppen (och vice versa!).

Jag för närvarande den enda personen i Sverige som är utbildad av Tami för att kunna erbjuda Holistic Pelvic Care™.

 

H O L I S T I C   M A M A

Prenumerationsformulär

Davidshallsgatan 11, 211 45 Malmö, Sverige

©2019 by Holistic Woman AB